PIZZA Margaretha

3.06

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Rajčatová omáčka
    • 4
      ks rajčata
    • 13
      g cayenský pepř
    • 10
      g mořská sůl
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 0,5
      l minerální voda
    • 10
      g mořská sůl
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Náplň
    • 16
      ks bazalka čerstvá
    • 4
      ks mozzarella

Postup přípravy receptu

  • Do misky vložíme rozdrobené kvasnice, do kterých nalijeme vlažnou minerální vodu, olivový olej a sůl.
  • Dobře promícháme a nalijeme do misky s moukou. Teď nastává část, kdy se vám těsto zdá suché, ale nic nepřidáváme, žádnou vodu ani žádnou mouku, ingredience jsou postaveny na přesném množství a neměníme je. S těstem si musíte pohrát, dokud nebude vláčné a nebude se lepit, vše musíte zpracovat, chvíli to potrvá.
  • Vypracované těsto rozdělíme na 4 díly, které vložíme na tác, přikryjeme fólii a dáme do lednice odpočívat na 12 hodin.
  • Tento krok smíte vynechat, ale těsto nebude takové!
  • Po odležení vytaháme, vyválíme nebo vytvarujeme placku, která je opravdu, ale opravdu tenká.
  • Připravíme si plech, na který kápneme olivový olej, rozmažeme a vložíme krásnou vláčnou tenkou placku. Potřeme naší rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
  • Poté vložíme do trouby (nejlépe horkovzdušné) a pečeme při 180 stupních 15 minut.
  • Po 15 minutách můžeme ihned podávat.
  • DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ! Na pizzu nepatří eidam a už vůbec ne kečup.
Zařazení: Pizza a langoše

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: