Plněná domácí tortilla s kuřecím masem

3.5

hodnoceno: 10
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tortilla
    • 500
      g hladká mouka postačí na 10-12 kusů
    • 100
      g sádlo
    • 280
      ml horká voda
    • 1
      lžička sůl
  • Náplň
    • kuřecí maso
    • salát jakýkoliv salát, připádně i zelí
    • mrkev
    • rajče
    • okurka salátová
    • červená cibule
  • Dresink
    • 4
      lžíce majonéza
    • 2
      lžíce kečup
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

  • Suroviny na výrobu tortill smícháme dohromady a uhněteme těsto (horká voda je důležitá pro rozpuštění sádla a pro vhodnou konzistenci na válení tortill). Následně si těsto rozdělíme na 10-12 bochánků a pomocí válečku tvarujeme kulaté tortilly - tloušťka těsta by měla být co nejmenší. Následně tortilly vložíme na rozpálenou pánev bez tuku a osmahneme z každé strany cca 2 minuty (měly by se vytvořit hnědé puchýřky). Následně tortilly ještě teplé vložíme do čisté utěrky, aby neztvrdly. (Pokud budete chtít tortilly zkonzumovat později, doporučuji ohřát v troubě a zvlhčit vodou).
  • Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osmahneme na pánvi do křupava - osolíme a opepříme. Následně smícháme s nakrájenou zeleninou.
  • Ingredience na výrobu dresingu smícháme v misce, česnek rozdrtíme.
  • Zeleninu s kuřecím masem zabalíme do tortilly a polijeme připraveným dresinkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: