Poctivá zelňačka se smetanou

3.7

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 5
      ks brambory
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g kysané zelí
    • olej
    • 500
      g krkovice - uzená
    • 2
      ks maďarská klobása
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme. Zaprášíme červenou paprikou a opět lehce osmahneme. Poté zalijeme vodou (zhruba do 2/3 hrnce) a přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni necháme polévku vařit.
  • Mezitím si připravíme zelí. Do mističky si odlijeme kyselý nálev a zelí samotné si dáme do větší misky. Kdo chce, může ho propláchnout,ale já ho neproplachuji.
  • Po změknutí brambor přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a zelí a necháme mírně povařit. Pokud se nám zdá polévka málo kyselá, můžeme do ní vlít kyselý nálev, který jsme si předtím schovali.
  • Do kysané smetany přidáme mouku a dobře promícháme, aby nám nevznikaly hrudky. Tuto směs poté vmícháme do polévky. Na závěr dochutíme pepřem a solí.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: