3.25
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a lehce osolíme. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme… více o Luxusní pomerančový dort
Vejce ušleháme s oběma cukry do husté pěny. Postupně přidáváme mouku a nakonec olej. Zpracované těsto pečeme zhruba 40… více o Pomerančový dort s oříšky
Ingredience ideální pro dortovou formu o průměru 26 cm. Sušenky nameleme na jemno, přidáme kakao a zalijeme rozpuštěným… více o Nepečený čokoládovo-pomerančový cheesecake
Vánoční pečení se neobejde bez zbylých bílků. Co s nimi? Pokud jste už část využili do polevy… Celý článek
Zdobení perníčků, to je ta pravá zábava (nejenom) pro děti! Jenže co dělat, když se poleva… Celý článek
Někdo rád zkouší nové druhy, někdo se drží tradice. Pro ty z vás, kteří patří ke druhým… Celý článek
Recept, podle kterého připravíte krásně vláčné a voňavé vanilkové rohlíčky, které se navíc… Celý článek
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle… více o Chlebový knedlík bez vajec
Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo… více o Tatarka trochu jinak
Řízky mírně naklepeme, nařízneme po stranách, okořeníme a necháme chvíli odležet. Mezitím nakrájíme hermelín na plátky.… více o Vepřové plátky s hermelínem a povidly
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme krém a necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem. Pokud máme tvaroh… více o Závin a la Airan
Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku… více o Smažené bezové květy
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod… více o Hrníčkové lívance
Omyjte a očistěte celer i mrkev a najemno je nastrouhejte do misky. Přidejte sýr Lučina, pár kapek citronové šťávy,… více o Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem
Vejce a cukr smícháme a mícháme tak dlouho pokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny.Postupně přidámme trochu mouky… více o Skořicová buchta
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm… více o Penne s hráškem a chřestem
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. 1 cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme… více o Segedínský guláš maďarské babičky
Kolínka zbavíme přebytečného tuku, sundáme blanky, maso omyjeme, pak narovnáme do pekáče 2. Přidáme nakrájený celer,… více o Jehněčí kolínko se šťouchanými brambory
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1… více o Domácí chléb III.