Rajská omáčka z džusu

3.4

hodnoceno: 15
Příprava: 30 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      plátek máslo
    • 1
      špetka skořice
    • 4
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks zeleninový vývar
    • 1
      lžíce mouka
    • 1
      l tomatový džus
    • 6
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Do hrnce vložíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně.
  • Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Teď přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
  • Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
  • Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Zařazení: Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: