Rajská polévka s krupicovými haluškami

3

hodnoceno: 9
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Polévka
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks hřebíček
    • cukr
    • 1
      plechovka rajský protlak
  • Halušky
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g krupice

Postup přípravy receptu

  • Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 minut. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5–2 cm. Povaříme 8–10 minut.
  • Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, abychom dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut. Počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutek a z bílku vyšleháme sníh.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: