Rebarborovo-tvarohové pité

3.2

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžička skořice mletá
    • 500
      g tvaroh
    • 500
      g rebarbora

Postup přípravy receptu

  • Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto.
  • Náplň: Tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
  • Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
  • Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
  • Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem. Zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
  • Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
  • Pečeme při střední teplotě cca 30–45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: