„Řepáky“ – bramboráky z červené řepy

2.95

hodnoceno: 21
Příprava: 40 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      ks česnek menší palička
    • hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění směsi
    • 2
      ks vejce
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 400
      g červená řepa oloupaná, nastrouhaná
    • drcený kmín dle chuti, není třeba
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl a dobře promícháme. Kořeníme více než klasické bramboráky, protože řepa je nasládlá.
  • Směs zahustíme moukou nebo strouhankou podle potřeby. Lžící nabíráme směs a v rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Hotové necháme na ubrousku okapat od přebytečného oleje.
  • Podáváme s bramborovou kaší, samotné nebo k bramborové polévce.
  • Do směsi můžeme přidat i jemně pokrájenou uzeninu.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: