Plátky masa naklepeme, osolíme, lehce potřeme olejem a obalujeme v pořadí - strouhanka, mouka a nakonec vejce a zlehka osmažime na pánvi. Takto osmahnute řizky klademe do pekáčku. Na řízky dáme na kolečka nakrájené cibule (čím více tím lépe).
Přidáme trochu másla a vody. Pečeme přiklopené v troubě zhruba hodinu, občas podlejeme, aby se nevypekla štáva. Podáváme s bramborovou kaší.
Maso rozklepeme přes fólii, posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí řízky…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V…
více o Berlínské pivní buchtičky
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy