Rizoto s parmskou šunkou, houbami, chilli a rukolou podle Kamily

2.95

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • sůl
    • 300
      g rýže
    • pepř mletý
    • smetana 12 %
    • chilli
    • 900
      ml drůbeží vývar
    • kukuřice
    • hrášek
    • houby
    • parmazán
    • 50
      g parmská šunka
    • rukola

Postup přípravy receptu

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Rýži nasypte do zapékací misky a zalijte vývarem. Pořádně promíchejte. Přiklopte, dejte do trouby a pečte cca 30 minut, až se vývar vstřebá (chcete-li mít jistotu, jednou dvakrát rýži promíchejte, nutné to ale není). Pak rýži vyndejte, přilijte tak třetinu kelímku smetany, promíchejte a vraťte ještě na chvíli do trouby. Nakonec takto připravené rizoto vyndejte, poklaďte na něj pár tenkých plátků másla, posypte ho nastrouhaným parmazánem, osolte, opepřete a poprašte chilli (tím nešetřete). Pořádně promíchejte a můžete ještě na pár minut vrátit do trouby. Na pánvi si mezitím na másle orestujte houby (sušené předtím namočte nebo povařte, jak jste zvyklí) a pokrájenou nebo natrhanou parmskou šunku. Pozor ale, aby se šunka moc neopekla – musí zůstat měkká. Rizoto dejte na talíř, posypte houbami, šunkou, parmezánem a zasypte rukolou. Místo šunky a hub samozřejmě můžete zvolit i jakoukoli jinou variantu.
Zařazení: Přílohy Rýže

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: