Roštěnky na špeku

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 500
      g hovězí roštěná
    • pepř mletý
    • 150
      g uzený špek

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme buď na plátky nebo na nudličky. Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme smažit. Hned, jak začne pouštět tuk, přihodíme nakrájené cibule a smažíme dozlatova. Poté vložíme osolené a řádně opepřené maso, které necháme orestovat tak, že v hrnci zbyde jen tuk ze špeku, žádná voda z masa. Zaprášíme lžící hladké mouky, která nám udělá jíšku. Zalijeme asi půl litrem vody a dusíme zvolna doměkka. Občas promícháme a podlijeme. Pokud je třeba, před koncem vaření můžeme ještě dohustit hladkou moukou a dochutit solí, pepřem.
  • Jako přílohu doporučuji rýži nebo houskový knedlík.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: