Rozpékané bylinkové brambory

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • bylinky nejlépe čerstvé
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně víckrát) – nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
  • Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Použité suroviny: Brambory Bylinky Máslo Olej Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: