Rychlá houbová omáčka

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l mléko
    • 0,5
      lžička moučkový cukr
    • pepř mletý
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      hrst houby
    • 1
      lžička houbové koření vrchovatá

Postup přípravy receptu

  • Mléko nalijeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je houbovým kořením.
  • Když se mléko začne vařit, vložíme do něj houby a čekáme opět do varu. Za stálého míchání přidáváme smetanu s moukou a snížíme teplotu, aby omáčka jen bublala asi 10–15 minut, a tím se eliminovala chuť mouky.
  • Dochutíme solí a pepřem, citronem a cukrem.
  • Hotovo za 15–20 minut. (Máme-li výpečkovou šťávu z hovězího, 3 lžičky do omáčky ještě vylepší chuť).
Zařazení: Zálivky a omáčky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: