Rychlá hrášková polévka

2.56

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 500
      g sterilovaný hrášek
    • zeleninový vývar
    • bylinky
    • tmavá jíška
    • 2
      párky

Postup přípravy receptu

  • Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu, trochu majoránky, bylinek a pepře a povaříme cca 10 minut. Pak vyjmeme cca polovinu množství hrášku, rozmixujeme a vlijeme zpět do polévky, opět krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat lze s rohlíkem osmaženým na kostičky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: