Rychlá italská pizza

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na ozdobu
    • 100
      g šunka
    • 300
      g sýr je lepší větší množství, jinak bude pizza suchá
    • 4
      ks sekaná rajčata nemusí být
    • rajčatová omáčka
  • Těsto
    • sůl špetka
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g mléko
    • 1
      ks droždí pokud nemáte, můžete použít i instantní (1 ks)
    • 1
      lžíce olej
  • Rajčatová omáčka
    • sůl podle chuti
    • pepř mletý podle chuti
    • 1
      hrst bazalka čerstvá nebo oregano
    • 1
      ks rajčatové pyré ještě zbyde

Postup přípravy receptu

  • Do velké mísy nasypeme mouku, sůl (pokud použijete instantní droždí, tak ho tam dejte taky) a promícháme.
  • V prostředku si uděláme dolík a nalijeme tam teplé mléko a olej.
  • Do mléka rozdrolíme droždí (jen pokud jsme tam už nedali instantní).
  • Propracujeme.
  • Velký vál si posypeme hladkou moukou, těsto propracujeme ještě jednou a necháme 5 minut odležet (není nutné).
  • Těsto si rozdělíme na 2–3 díly.
  • Rozválíme je a rozdělíme po jednom na plechy ještě neobložené.
  • Pizzu si pomažeme rajčatovou omáčkou a přidáme ostatní přísady.
  • Pečeme na 240 stupňů.
  • Dobrou chuť!

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: