3
V hrnku mléka rozmícháme vejce, vlijeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání… více o Krupicová kaše
Do hrnce vložíme jako základ všechny ingredience kromě vegety a nudlí – ty přidáme, až se základ chvíli povaří. Můžeme… více o Rychlá kuřecí polévka
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky. Vše dáme… více o Rychlá květáková polévka
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek… více o Dalamánky s párkem
Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2-3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak… více o Krétský králík s vejci a jogurtem
Kakao, sušené mléko a prosátý cukr rozmícháme v rozpuštěném tuku ve vodní lázni (dno hrnce je ponořené ve vřelé vodě). … více o Čokoláda
Tortilly potřeme z jedné strany kečupem. Sterilovanou kukuřici slijeme a smícháme s klíčky mungo. Papriky zbavíme… více o Míchaná zelenina v tortillách
Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáte troubě na… více o A co starý chleba?
Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou rozpuštěného másla. Hmotu upěchujeme lžící na dno… více o Čokoládový cheesecake
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce,… více o Mexická dršťková polévka
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, přidáme česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací… více o Snadné lasagne
Nejprve nálev: Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty… více o Utopenci Gejza
Špagety uvaříme al dente. Během varu si na větším množství olivového oleje zpěníme cibulku a přihodíme na plátky… více o Česnekové špagety
Na rozpáleném oleji orestujeme propláchnutou a okapanou rýži. Až zbělá, vmícháme do ní kari, zalijeme vodou, osolíme,… více o Blesková rýže kari podle Lidušky