Šakerbura – sladké taštičky po ázerbájdžánsku

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 60
      g máslo přepuštěné
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g mléko
    • 10
      g droždí
    • kardamom
    • 200
      g nasekané ořechy nebo nasekané mandle, či mix obojího
    • 240
      g pšeničná polosvětlá mouka
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Mléko ohřejeme na 30–35 °C, přidáme droždí, sůl, vejce, přepuštěné máslo, prosátou mouku a zaděláme těsto.
  • Těsto necháme kynout 1–1,5 hodiny.
  • Vytvoříme kuličky po 30 g a vyválíme je na malá kolečka o síle 2 mm.
  • Na kolečka položíme nádivku, zakryjeme druhým kolečkem a okraje spirálovitě „zaštipujeme“. Na povrch nanášíme různé vzory.
  • Šakerburu pečeme 25–30 minut při teplotě 160–180 °C.
  • Nádivku si připravíme tak, že oloupané pražené mandle nebo ořechy umeleme a smícháme s cukrem v poměru 1:1.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: