Salát s bešamelovou omáčkou

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Omáčka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 40
      g hladká mouka
    • pepř mletý
    • 200
      ml sladká smetana
    • 100
      g parmazán
  • Salát
    • 1
      ks hlávkový salát
    • 4
      ks vařená vejce
    • snítka tymiánu
    • kvítek macešky trojbarevné

Postup přípravy receptu

  • Lístky salátu omyjte a osušte. Natrhejte je na menší kousky a spravedlivě rozdělte do čtyř misek.
  • Omáčku připravte následovně: V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo. Když začne pěnit, vsypejte mouku a důkladně promíchejte, aby vám vznikla hladká jíška. Sejměte ze sporáku a mimo oheň vlijte za stálého míchání studenou smetanu.
  • Vraťte na sporák a do vzniklé omáčky vmíchejte sýr. Pokud je to nutné, osolte a okořeňte, nechte trochu prochladnout a vlažnou omáčkou přelijte porce salátu. Navrch položte vejce, ozdobte bylinkou a kvítky.
Zařazení: Salát Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: