Sedlácké karé (kotleta) – minutka

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      stroužek česnek větší stroužky
    • 1
      dl voda 1–1,5 dl
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 50
      g slanina nebo uzený špek
    • 600
      g vepřové kotlety bez kosti
    • 4
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

  • Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným (nastrouhaným) česnekem a posypeme jemně pokrájenou slaninou. Takto připravené plátky smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova z obou stran. Osmažené plátky vyjmeme. Výpek zasypeme moukou, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou, řádně promícháme, necháme provařit a dochutíme solí. Podáváme buď na větším talíři všechny plátky zalité šťávou s ošatkou pokrájeného chleba – každý si nabere sám. Případně s bramborem a plátkem masa přelitým omáčkou.
  • Jídlo si můžeme připravit i předem. Sedlácké karé nasolíme, načesnekujeme a zasypeme slaninou. V lednici vydrží takto klidně 3 dny.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: