Sicilská velikonoční buchta

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 400
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 1
      špetka skořice
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 400
      g tvaroh
    • 100
      g kandované ovoce
    • 100
      g broskvová marmeláda
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandle celé neloupané

Postup přípravy receptu

  • Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálně na 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25x35 cm. Místo vymazání formy použijeme pečicí papír – přímo na něm můžeme těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.
  • Kandované ovoce nasekáme na malé kousky, nakrájíme čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme druhou polovinu těsta, tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijeme pečicí papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.
  • Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25–30 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: