Simči rajská

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g cibule
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      ks hřebíček
    • citron
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • 2
      plechovka rajčatové pyré
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 10
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Oloupeme si cibuli, pokrájíme ji na kolečka a osmahneme na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme celý pepř, nové koření, skořici, bobkový list, tymián, hřebíček, citronovou kůru a lžíci cukru.
  • Zamícháme, přisypeme mouku a necháme ji za občasného míchání zežloutnout. Přidáme rajčatový protlak (někdy stačí 1 plechovka), dobře promícháme a chvíli dusíme. Potom zalijeme hovězím vývarem (nebo osolenou vodou) a dobře povaříme. Zde dávám i hovězí maso, které pak vložím k omáčce.
  • Téměř hotovou omáčku podle chuti okyselíme, osolíme a případně přisladíme.
  • Na závěr omáčku procedíme – odstraníme tím zejména koření.
  • Podáváme s vařeným hovězím masem a s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: