Skořicové koláče

3

hodnoceno: 3
Příprava: 75 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks droždí
    • 100
      g rostlinný tuk
    • cukr
    • moučkový cukr na poprášení
  • Náplň
    • cukr krystal
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • Do malého hrníčku uděláme kvásek z droždí, špetky cukru a trochy vlažné vody. Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme vejce a rozpuštěný vlahý tuk. Osolíme, přilijeme vykynutý kvásek a vypracujeme vláčnější těsto, asi jako na buchty. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté těsto vyválíme na silnější plát, pomastíme tukem, posypeme hrubým krystalovým cukrem, skořicí a nakonec ještě pokapeme tukem. Plát stočíme jako roládu a nakrájíme z něj asi 2 cm silné řezy. Namočíme spodní stranu v mouce. Na plechu necháme řezy ještě asi čtvrt hodiny kynout. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Po vytažení z trouby musíme koláče z plechu okamžitě sundat, aby cukr nevytekl na plech. Koláče jsou nejlepší, dokud jsou ještě teplé.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: