Škvarkové placky pečené v kuse

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • sádlo
    • vejce
    • 2
      dl mléko 1.5–2
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,8
      kostka droždí
    • 0,5
      l škvarky
    • drcený kmín
    • 1
      dl olej
    • 0,3
      l vařené brambory
    • 1
      špetka cukr
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  • Rozšťouchané brambory (nahrubo) a škvarky přidáme do mísy s moukou, ve které jsme udělali důlek, nadrobili do něj droždí, posypali cukrem a zalili částí mléka – tzv. rychlý kvásek.
  • Přidáme sůl, zbytek mléka, olej a vypracujeme vláčné těsto, které dáme na plech. Celé množství těsta rozválíme na velikost plechu, rádýlkem nařežeme na díly (kusy) a necháme v teple cca 15 minut odpočinout (kynout). Rozšlehaným vejcem škvarkový plát přetřeme, posypeme solí, kmínem a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
  • Podáváme teplé, k polévkám nebo bílé kávě. Dobré jsou i studené.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: