2.75
Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr (hodně). Vznikne hustá kaše. Bagetu nakrájíme jako na… více o Sýrové houstičky
Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu. Na pekárně navolíme program TĚSTO. Pokud nebudeme… více o Oblíbené houstičky
Zpracujeme těsto, necháme vykynout. Zamotáme houstičky, necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme vejcem a posypeme solí,… více o Houstičky podle Růženky
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Tuk, cukr a vajíčka utřeme do pěny, přidáme vše ostatní a vyšleháme. Těsto nalijeme na vymazaný plech s vyšším okrajem,… více o Rynglový koláč
Hlávkové zelí jemné nakrájíme, mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přildáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt … více o Zelný salát s rozinkami
Spodní část citronely rozdrťte paličkou na maso. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem smíchejte a přiveďte k varu… více o Thajská polévka
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků. 2. Spodní plátek dáme stranou. Povaříme… více o Lilek s tofu a rajčaty
Králíka potřeme solí s rozetřeným česnekem a necháme ho dva až tři dny ve vodě v chladu odležet. Na pekáč… více o Naložený králík pečený s česnekem
Maso nakrájíme na tenké plátky a připravíme marinádu. Plátky marinádou důkladně po obou stranách potřeme, uložíme do… více o Vepřové plátky na medu
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry,… více o Jablečný koláč z bramborového těsta
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a… více o Pravé vanilkové rohlíčky
Na sádle zpěníme cibulku, pak přidáme nakrájenou cuketu a všechno koření. Dusíme asi půl hodiny. Pak přidáme rajský… více o Cuketová omáčka na špagety
Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a ne příliš zprudka povaříme s tím, co máme rádi - pár rozinek… více o Jednoduchá ovesná kaše – zdravě a chutně
Všechny suroviny dáme do jedné mísy a vypracujeme si těsto. Hotové těsto necháme hodinu vykynout. Mezitím si… více o Skořicový pletenec podle Hrušky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme… více o Koláč rebarborový křehký