Snadná a rychlá rajská omáčka

2.67

hodnoceno: 18
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • voda
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 140
      g rajský protlak větší plechovka

Postup přípravy receptu

  • V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hrnkem studené vody, zamícháme, přidáme rajský protlak, osolíme, ocukrujeme a dolijeme vodou do hustoty, jakou chceme. Jakmile omáčka začne vařit, za stálého míchání vaříme ještě 5 až 10 minut. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, zahustíme kečupem. Kdo má rád kyselejší, přidá trochu octa.
  • Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami, vařeným hovězím masem, opékaným salámem, nebo jen tak.
  • Doporučuji rajský protlak s výraznou chutí.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: