Snídaně na druhý den

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce máslo nebo margarin nakrájený na malé kousky
    • 1
      špetka sůl
    • 8
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      lžička skořice mletá
    • 1
      ks bageta nebo chlebíčková veka
    • 1
      lžíce vanilková tresť
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vymažte tukem menší pekáč. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně vedle sebe. Ve větší míse vyšlehejte vejce s ostatními přísadami vyjma másla a zalijte směsí plátky v pekáči. Přikryjte víkem nebo alobalem a nechejte přes noc v lednici.
  • Druhý den ráno ten první, co vejde do kuchyně, sundá z pekáče alobal či víko, rozdělí v malých kouskách 2 lžíce másla na všechny plátky směsí nasáklé veky a vloží pekáček do trouby. Zapne na 175 °C a peče 45–50 minut, až je veka trochu nafouklá a lehce hnědá. Pekáč pak vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut ustát.
  • Následně krájíme porce a servírujeme je buď s javorovým sirupem, medem, jogurtem nebo kysanou smetanou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Co vystydne a zbyde ovšem chutná také dobře.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: