
3.17
Osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Vložíme mleté maso a restujeme ho až do měkka.… více o Fazole s mletým masem
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu… více o Lasagne s mletým masem
Do pánve nalijeme olej (málo oleje, maso pustí tuk při opékání), vložíme najemno nasekanou cibuli a když je cibule… více o Zapékané brambory s mletým masem
Právě teď, když je jejich sezona, je dobré si jich užít co nejvíc. Meruňky jsou totiž nejen… Celý článek
Cukety patří k typicky letní zelenině, a když se urodí, často si s nimi nevíme rady. Své… Celý článek
Ovocné knedlíky patří k létu stejně neodmyslitelně jako slunce a prázdniny. A ty s meruňkami… Celý článek
Ne pro každého znamená okurková sezona odpočinek a nicnedělání. Obzvlášť v Čechách. Skoro by… Celý článek
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme.… více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a cuketu. Přidáme kari koření,… více o Báječná cuketová polévka
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou tak, aby byly jenom zakryté, osolíme a uvaříme. Zelí se šťávou… více o Kapustnica s jogurtem
Řízky rozřízneme tak, abychom zvětšili jejich plochu, ty kousky prsou, které z nich trčí odřízneme a jemně nasekám na… více o Kuřecí rolky v páře
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně… více o Medové trubičky
Uvaříme těstoviny, šunku i žampiony nakrájíme na jemno, krátce podusíme na kapce olivového oleje. Pak přidáme uvařené… více o Těstoviny se šlehačkou
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy,… více o Trampské fazole
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit… více o Lasagne pana Monte Castelloniho
Nejprve si připravíme jablka . Opláchnutá a oloupaná jablka nakrájíme na mále kousky . Vložíme do hrnce… více o Jablečný koláč velmi dobrý
Brambory rozšťoucháme nahrubo (né na kaši). Brambory, vejce a smetanu smícháme v misce. Osolíme, okmínujeme a mouku… více o Bramborové placky se zakysanou smetanou
Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem.… více o Pekingské maso II.
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou… více o Šlehačková bábovka bez vážení