Spaghetti alla puttanesca

2.73

hodnoceno: 26
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      svazek petrželová nať
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý čerstvý
    • 500
      g špagety
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst kapary
    • 800
      ml rajčatové pyré
    • 1
      špetka skořice - mletá
    • 8
      ks ančovičky filátka
    • 1
      ks chilli papričky
    • 1
      plechovka tuňák v oleji

Postup přípravy receptu

  • Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 – 10 minut.
  • Mezitím rozpalte velkou pánev. Celý svazek petržele nasekejte, ale stonky a listy si na prkně rozdělte. Na zahřátou pánev nalijte olej z tuňákové konzervy a přidejte stonky petržele. Jdou do pánve jako první, budou sladké a měkké. Pak přidejte tuňáka a filety ančoviček, které trochu rozmačkejte vařečkou. Můžete přidat i olej z ančoviček, ať je omáčka pěkně výrazná.
  • Dále vložte do pánve hrst kapar a rozmačkané stroužky česneku. Vše na pánvi párkrát prohoďte, přidejte špetku skořice a rajčatové sugo. Nechte na plameni zvolna probublávat. Ochutnejte, osolte a opepřete.
  • Pokud jsou u stolu děti, odeberte právě teď pár naběraček omáčky bokem dříve, než přidáte chilli. Omáčku po přidání papričky ještě chvilku povařte. Vezměte hrst černých oliv a jednu po druhé do omáčky přidejte.
  • Pasta by už měla být al dente, tak ji pomocí kleští jen přeházejte na pánev do omáčky. Vodu zbytečně neokapávejte, pomůže těstovinám lépe absorbovat sugo. Těstoviny v pánvi promíchejte a servírujte na talíř. Na závěr posypte pastu nasekanými listy petržele a zastříkněte ji olivovým olejem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: