Španělské ptáčky trochu jinak

3.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule alespoň
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • hovězí maso nebo roštěnka
    • kysané zelí
    • hořčice

Postup přípravy receptu

  • Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme ptáčky a podlijeme vodou. Když se voda skoro vypaří, opět podlijeme vodou ochucenou solí, hořčicí a sójovou omáčkou – podle chuti. Ptáčky dusíme pod pokličkou doměkka.
  • Podáváme s rýží.
  • Na podlití můžete použít i vymačkanou vodu ze zelí, jen to bude kyselejší.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: