Šťavnaté karbanátky

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 4
      stroužek česnek prolisovaný
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý na dochucení
    • worcestrová omáčka
    • 1
      plátek chleba toustový namočený v mléce
    • 750
      g mleté maso míchané na karbanátky – hovězí a vepřové
    • kečup - sladký

Postup přípravy receptu

  • Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečicí papír nebo alobal na plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1–1/2 lžičky worcestrové omáčky. Pečeme v horní části předehřáté trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
  • Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky díky mrkvi, která nijak neovlivní chuť masa.
Zařazení: Maso Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: