Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na zálivku:
    • sůl
    • 200
      ml olivový olej
    • 1
      lžička česnek najemno nasekaný
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hořčice kremžská
    • 1
      ks limetková šťáva
    • 4
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce cukr krupice
  • Salát:
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      plátek anglická slanina
    • 60
      g sýr s modrou plísní
    • 2
      ks broskve zralé, ale pevné
    • 2
      svazek baby špenát

Postup přípravy receptu

  • Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril. Opékejte dozlatova 4–5 minut.
  • Mezitím vyškvařte slaninu dokřupava a až trochu vychladne, rozdělte na kousky. Dejte do mísy spolu s opláchnutými a osušenými listy špenátu, opečenými broskvemi a rozdrobeným sýrem.
  • Na zálivku prošlehejte hořčici, cukr a česnek, pak pomalu zašlehávejte olej a nakonec ocet a limetkovou šťávu. Dochuťte a zálivkou zakápněte salát.
Zařazení: Salát Zelenina Ovoce

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: