Stracciatella bábovka

3.06

hodnoceno: 16
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      hrnek cukr krystal
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      balíček hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  • Mouku dáme do mísy, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Přidáme cukry, mléko, žloutky, nastrouhanou čokoládu, jogurt. V jiné míse vyšleháme nejprve bílky, abychom metličky nemuseli čistit. Poté vyšleháme těsto do hladka. Opatrně vmícháme bílky.
  • Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 35–40 minut dle typu trouby. Po upečení necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme.
  • Doporučuji celou bábovku polít rozpuštěnou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: