Šumavská kulajda se zastřeným vejcem

2.67

hodnoceno: 12
Příprava: 45 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks brambory
    • 50
      g máslo na zjemnění
    • sůl
    • voda
    • hladká mouka
    • ocet
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • kopr
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • kmín
    • houbová směs
    • 1
      ks smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  • Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky, zalijeme vodou, přidáme houby včetně nálevu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vaříme, až jsou houby a brambory měkké, cca 15–20 minut.
  • Zalijeme smetanami s rozmíchanou moukou podle toho, jak polévku chceme mít hustou. Ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme kopr.
  • Do lehce osolené a okyselené mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4–5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhla.
  • Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: