Šumavská kulajda se zastřenými vejci

2.91

hodnoceno: 11
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 800
      ml voda
    • ocet
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 1
      snítka kopr
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • kmín
    • 30
      g houby
    • 5
      lžíce instantní jíška

Postup přípravy receptu

  • Sušené houby předem namočíme minimálně na 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  • Brambory očistíme a nakrájíme na hrubé kostky. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby včetně vody, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme, až jsou houby a brambory měkké, cca 15–20 minut.
  • Zalijeme smetanou, zahustíme instantní jíškou, ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme pokrájený kopr.
  • Do osolené a okyselené mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnuté vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4–5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhla.
  • Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno zastřené vejce.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: