Švestkové chutney

4

hodnoceno: 7
Příprava: 50 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks pomeranč
    • 150
      ml bílý vinný ocet
    • 500
      g švestky vypeckované
    • 80
      g zázvor
    • pepř celý
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 100
      g červená cibule
    • 140
      g hnědý cukr
    • 0,3
      lžička skořice - mletá
    • 1
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Cukr zalijte 30 ml vody, přidejte ocet, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vařte asi 15 minut.
  • Cibuli i zázvor oloupejte a nakrájejte najemno. Papričku zbavte semínek a společně s polovinou vyloupaných švestek a kořením ji přidejte do rozvaru. Za občasného míchání vařte 30 minut.
  • Přidejte zbylé švestky a vařte dalších 15 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  • Ještě horké plňte do vyhřátých sklenic, otočte víčkem dolů a nechte vystydnout.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: