Svlečené kuře

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • kuře
    • sůl
    • 12
      stroužek česnek
    • slanina
    • šlehačka
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypeme na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikryjeme zbytkem anglické slaniny a dáme péci. Podléváme jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50 minutách pečení zalijeme jednou šlehačkou a necháme tak 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
  • Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Použité suroviny: Česnek Kuře Olej Slanina Šlehačka Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: