Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule menší
    • sůl
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka na zahuštění
    • bazalka
    • 300
      g špenát
    • bílé víno
    • 1
      kelímek smetana
    • 100
      g tvrdý sýr
    • parmazán na dochucení
    • 3
      ks kuřecí prsa
    • 1
      balíček tagliatelle

Postup přípravy receptu

  • Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme najemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína. Dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem.
  • Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Zařazení: Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: