Tartiflette – pochoutka ze Savojska

3.71

hodnoceno: 7
Příprava: 25 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g anglická slanina nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      l bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka.
  • Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept odlehčit, můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
  • Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině. Zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
  • Nakonec směs přendáme do zapékací misky a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
  • Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
  • Na originální Tartiflette Francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: