Tatarák ala DoPe

2.75

hodnoceno: 20
Příprava: 10 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      kg hovězí svíčková čisté odblaněné libové maso
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      ks žloutek dle konzistence na závěr můžete ještě jeden přidat
    • tuk na smažení topinek

Postup přípravy receptu

  • Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené a očesnekované topinky usmažené na omastku.
  • Je-li tatarák nevýrazný, přidejte worchesterovou omáčku. Hořčice je také chuťové plnivo, ale pozor, ať to s hořčicí nepřeženete, tatarák by byl kyselý.
  • Drží-li maso špatně pohromadě, přidejte žloutek (bílek tam rozhodně nepatří). Dobrou chuť.
  • //Poznámka: Nedávejte do tataráku v žádném případě cibuli, kdyžtak až na potřený chleba. Chuť tak kvalitního a drahého masa přerazíte a nevychutnáte tu jemnost a lahodu. Ani česneku na topinku ze stejného důvodu nedávejte moc, raději si namažte silnější vrstvu tataráku.//
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: