Čokoláda Kakao s cukrem promícháme, tuk dáme rozehřát a pomalu přiléváme na kakao s cukrem. Vše třeme. Dobře utřené, ne příliš… více o Čokoláda
Čokoláda Kakao, sušené mléko a prosátý cukr rozmícháme v rozpuštěném tuku ve vodní lázni (dno hrnce je ponořené ve vroucí vodě).… více o Čokoláda
Ovocná čokoláda Všechno ovoce nakrájíme na malé tvary a odložíme vedle. Tmavou čokoládu ohřejeme v mikrovlnce tak, aby se úplně… více o Ovocná čokoláda
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo… Ať už vás k potřebě mlsat zdravě vede dieta, potravinová alergie nebo životní styl, máme pro… Celý článek
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii Kdo má trochu tvořivého ducha, jistě je pro něj zdobení cukroví nejzábavnější částí vánočních… Celý článek
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří… Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař, kterého na Instagramu sleduje více než půl milionu lidí,… Celý článek
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty… Dárky, které se dají sníst nebo vypít, potěší každého, kdo miluje kvalitní jídlo a osobní… Celý článek
Bylinkové brambory Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme. Pomazánkové… více o Bylinkové brambory
Těstoviny – co nám lednička dala Těstoviny klasicky uvaříme. Omáčka: na trošce olivového oleje osmažíme česnek, přidáme kečup - nejlépe domácí,… více o Těstoviny – co nám lednička dala
Vegetariánské brambory Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Kostičky vložíme do plechu a nalijeme tak jak kolečko salámu. Do… více o Vegetariánské brambory
Kaštanový likér Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme… více o Kaštanový likér
Boršč 1. varianta: Hovězí maso vařit se zeleninou, b. listem a kořením. Později přidat vepřové (obojí vcelku). Řepu umýt a… více o Boršč
Fazolky s pikantním mandarinkovým… uvařte v osolené vodě nebo v páře doměkka. V kastrůlku zahřejte med a harissu. Přidejte datle (použít lze i sušené,… více o Fazolky s pikantním mandarinkovým přelivem
Vepřové plátky v pórku Vepřové opláchneme, lehce naklepeme. Alobal vždy potřeme olivovým olejem, položíme plátek, který přelijeme 1 lžící… více o Vepřové plátky v pórku
Pikantní losos na zelenině Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme… více o Pikantní losos na zelenině
Skořicové oválky Suroviny na těsto zpracujeme, těsto necháme do druhého dne v lednici odležet, těsto vyválíme, vypichujeme oválky,… více o Skořicové oválky
Kulajda Bílá Jindřiška 1. Brambory uvaříme s vegetou. 2. Vedle ve vodě svaříme nálev z divokého koření a přilijeme ho k bramborám. 3.… více o Kulajda Bílá Jindřiška
Listový závin naslano Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky - salám Gothaj… více o Listový závin naslano
Domácí pizza 1.smícháme pomazánkové máslo s moukou a vyválíme.2.pak potřeme kečupem dáme na ni sýr ,salám ,žampiony kukuřici a… více o Domácí pizza