Těsto na domácí gnocchi

3

hodnoceno: 13
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 600
      g brambory
    • 40
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 70
      g ementál
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  • Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
  • Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: