Těsto na pizzu

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 0,8
      lžička sušené droždí nebo necelá 1/4 čerstvého droždí
    • 120
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  • Vykynuté těsto buď rozdělíme, nebo necháme vcelku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, vyválíme natenko, okraje necháme vyšší. Přendáme nejlépe na vyhřátý plech.
  • Základem může být rajčatová omáčka nebo jen kečup, zdobíme dle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 až 10 minut.
  • Pro pizzu je lepší sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.
  • V pekárně použijeme program Těsto.
  • Peče se zprudka – nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: