3.07
Do misky nasypeme mouku, osolíme, přidáme žloutek, vodu, olej a promícháme. Až se všechno spojí, vysypeme na vál a… více o Rychlé těsto na slaný koláč
Listové těsto roztáhneme na celou plochu plechu a poklademe na plátky nakrájeným sýrem. Překryjeme druhým plátem těsta.… více o Rychlý slaný koláč
Mouku promícháme na vále se solí, přidáme pokrájené máslo, škvarky, vejce a lžičku octa. Přilijeme postupně asi 100 ml… více o Slaný koláč se zelím
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Rýži několkrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme… více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Na oleji osmažit nakrájenou na kostičky cibuli a osmažit trochu do zlatova. Přidat maso osolit pocukrovat okořenit a… více o Omáčka na špagety
Ingredience na těsto zpracujeme na vále, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka, která pak pokládáme na plech s pečícím… více o Ořechová kolečka
Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Brambory… více o Americký řízek
Napřed zpracujeme sypké ingredience a postupně k nim přidáváme ty tekuté. Zpracované těsto necháme 24 hodin odležet… více o Medové perníčky
Naporcujeme si kuře tak aby sme ani trošičku neplýtvali. Kosti co nám zbyli a maso na hrudi mužeme použít na vývar.… více o Dušené kuřátko
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek,… více o Mleté v listovém těstě
Můžeme použít na jakékoli maso. Nejlépe kuřecí a vepřové. Množství je na cca 12-14 kuřecích spodních stehen. … více o Sladko-pikantní marináda na maso
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi… více o Zapečené gnocchi
Maso nakrájet na kostky, osolit a dát vařit. Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené… více o Boršč podle mojí mámy
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý… více o Studený pikantní bůček
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na skus, pak scedíme. Houby pokrájíme a krátce povaříme, scedíme. Cibuli… více o Houbařské těstoviny