Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené) Nejprve si uvaříme těstoviny. Potom najemno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji, přihodíme okořeněné maso a orestujeme… více o Těstoviny s kuřecím masem a nivou (zapečené)
Bramboráky s nivou Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Kuřecí s nivou Zpěníme cibulku, na ni dáme nakrájené kuřecí maso na proužky, orestujeme, zalijeme vodou a dusíme. Když je maso… více o Kuřecí s nivou
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou… Výborná zeleninová směs v podobě leča je vyhledávanou chalupářskou delikatesou. Dopřát si ji… Celý článek
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet Zavařování už dávno není jen o okurkách a marmeládách. Přinášíme pět neotřelých receptů, díky… Celý článek
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a… Když se řekne listová zelenina, většina z nás si představí špenát, salát nebo kapustu.… Celý článek
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny! Jste milovníky povidel, ale nikdy jste si netroufli je připravit sami doma? A přitom je to tak… Celý článek
Citronové řezy s polevou Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá… více o Citronové řezy s polevou
Jahodová marmeláda s karamelem a… Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v… více o Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Královské zapékané brambory se… Brambory nakrájíme na plátky a lehce předvaříme, plech vymažeme tukem. Pórek, šunku, tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a… více o Královské zapékané brambory se šunkou a pórkem
Medáčky (medové řezy s ořechy) Pečení: směs 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
Rybízová buchta s čokoládou Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh. Do vymazaného a vysypaného… více o Rybízová buchta s čokoládou
Králík na víně a zelenině Naporcovaného a osoleného králíka vaříme v tlakovém hrnci spolu s novým kořením,bobkovým listem a velkým množstvím… více o Králík na víně a zelenině
Trojbarevný koláč Jakmile uěláme spodní vrstvu , kterou musíme rozprostřít po celém vymazaném a vysypaném pekáči, nandáme na ni… více o Trojbarevný koláč
Jahodovo-banánový koktejl domísi dát:banány,jahody,mléko a moučkoví cukr a na konec rozmixovat. více o Jahodovo-banánový koktejl
Rybí polévka Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou a přivedeme k varu Sebereme pěnu která se… více o Rybí polévka
Čočka LUŠTĚNINY PŘEDEM NESOLIT !! (by se neuvařily) Čočku proprat v cedníku, dáme do hrnce a zalijeme ji studenou H2O asi… více o Čočka
Červená řepa s paprikou Řípu umýt a uvařit do měkka (nechat kořínky, aby nevytekla šťáva), studené oloupat a na hrubo nastrouhat. Cibuli a… více o Červená řepa s paprikou
Rychlé špagety Nejprve si dáme vařit vodu na špagety a v průběhu vaření omáčky do ní špagety vložíme Rozpálíme si olej a osmažíme… více o Rychlé špagety