Tortellini s nivovou omáčkou

2.75

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 250
      ml šlehačka (200–250) 32 %
    • 200
      g sýr niva
    • 120
      g nákládané žampiony
    • 60
      g sterilovaný hrášek
    • 300
      g tortellini 250–300
    • 1
      hroznové víno menší trs

Postup přípravy receptu

  • Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme nahrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do misky.
  • Na pánev nalijeme olej a maso osmažíme dozlatova, přilijeme celou šlehačku a poté přidáme nastrouhanou nivu. Niva se rozpustí a celé se to začne vařit. Poté přidáme hrášek s žampiony a nezapomínáme míchat. Asi po 5–10 minutách vaření omáčka začne tuhnout – to je dobře, poznáte to tak, že zůstává na vařečce a tolik nestéká. Omáčka je uvařená a čeká pouze na tortelliny.
  • Pokud máme tortelliny hotové, nasypeme je na pánev a smícháme s omáčkou. Před podáváním ještě jednou důkladně promícháme, jelikož omáčka stéká na dno pánve a my ji chceme mít na tortellinách (lepší je vařit omáčku déle, aby byla hustší). Každou porci posypeme nakrájeným hroznovým vínem.
  • Když máme málo nivy, lze nastavit taveným nebo jiným sýrem – kromě cihly, ta „trupelnatí“.
  • Místo tortellin můžeme použít jiné těstoviny, nejlepší jsou špagety. Omáčku nesolíme, jelikož niva je dostatečně slaná. Nezapomeňte dát první šlehačku a pak až nivu, jinak to strašně páchne.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: