Tortila moučná (Tortillas de harina)

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička sůl
    • 50
      g sádlo
    • 2
      šálek hladká mouka
    • 0,5
      šálek vlažná voda

Postup přípravy receptu

  • Mouku smícháme na válu se solí, přidáme kousky sádla a za postupného přilévání vody vytvoříme pevné těsto.
  • Důkladně těsto prohněteme, až je hladké a tvoří se bubliny.
  • V této fázi můžeme povrch těsta namastit, pak neprodyšně zabalit a uchovat v chladničce až 24 hodin k pozdějšímu využití. Před dalším zpracováním by však těsto mělo mít pokojovou teplotu.
  • Těsto rozdělíme na 12 dílků a na lehce pomoučeném válu rozválíme tenké placky. Placky opečeme na rozpálené suché plotýnce.
  • Chceme-li docílit chuti pravých kukuřičných tortil, použijeme místo jednoho šálku hladké mouky stejné množství mouky kukuřičné.
Zařazení: Pečiva Mexiko

Podobné recepty

Použité suroviny: Hladká mouka Sádlo Sůl Vlažná voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: