Tortilla de patatas

2.13

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • slunečnicový olej na smažení
    • 6
      ks brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      plátek plátkový sýr
    • 1
      ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  • Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 minut zchladnout, přendáme z oleje do předem připravené mísy s rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlijeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopíme pánev mělkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesuneme omeletu zpět na pánev. Smažíme tak akorát.
  • Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou –⁠ Španělé tomu říkají národní jídlo.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: