3.2
Ingredience do spodního těsta smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, který rozválíme na vymazaný plech.… více o Trojbarevný koláč naší babičky
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky… více o Koláč - Švédský koláč
Utřeme tvaroh, moučkový cukr, vejce, vanilkový cukr a mléko. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme… více o Koláč - Výborný tvarohový koláč
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a pokapeme je olejem. Polijeme předem připravenou omáčkou (sýr s tvarohem… více o Tortelliny v sýrové omáčce
Žloutky třeme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, vodu - dle hustoty, a tuhý sníh z bílků. Do 1/3 těsta… více o Makové řezy s jablky
Připravíme si marinádu na maso - smícháme olej, oregano, koření Gyros a citronovou šťávou (množství odvozujeme dle… více o Řecké toasty
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a… více o Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Bůček uvaříme do měkka společně se solí, celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Mezi tím si namícháme pastu se… více o Bůček pořádného chlapa
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa… více o Kuřecí prsa s hruškou – z jedné pánve
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme… více o Zapečené brambory se smetanou
Prosátou mouku, cukr, žloutky a změklé máslo (60 min venku z lednice) rukou vypracujeme do těsta. více o Linecké těsto
Kuřečí prsa očistíme a napříř nakrájíme na proužky, silné asi tak na palec. Můžeme lehce rozklepnout, aby byly širší. … více o Křupavé kuřečí řízečky v lupínkách
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme,… více o Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
Z mouky, cukru, vajíčka a másla zpracujeme křehké těsto a necháme je asi 2 hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme… více o Máslové sušenky