2
Z tuňáka slijeme vodu, cibuli nakrájíme najemno a všechny suroviny dáme do misky. Pořádně promícháme a dochutíme… více o Tuňáková pomazánka
Z konzervy vylijeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem a pokapeme citronem. Přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.… více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Smažený sýr patří k nejoblíbenějším klasikám české kuchyně. Křupe, táhne se, hřeje u srdce. V… Celý článek
Indické ghí je u nás už běžnou surovinou, přestože se nejedná o žádnou novinku. Už naše… Celý článek
Poctivé polévce s domácími nudlemi se máloco vyrovná. Domácí nudle mají pevnější strukturu,… Celý článek
Staročeská polévka v podobě kaldounu klokotala na kamnech vždy, když se připravovala drůbeží… Celý článek
Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do… více o Rodinné škvarkové placky
Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené… více o Těsto na bagetky, housky apod.
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem… více o Zapečené bagety se sýrem
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme… více o Frankfurtská polévka
Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme… více o Boží penne rigate
Ingredience nasypeme/nalijeme do pekárny v pořadí v jakém jsou uvedené a zapneme program těsto. Těsto by mělo být tužší… více o Domácí houstičky z pekárny trochu jinak
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme… více o Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
V míse smícháme cukr, mouku, vejce, olej, mléko a prášek do pečiva. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Bublanina s drobenkou
1. Zelí vymačkáme, šťávu uchováme, a pokrájíme. Cibuli krájíme nadrobno, špek na kostičky. 2. Rozehřejeme sádlo a špek… více o Plněné bramborové knedlíky se zelím
Prášek do perníku, mouku, 3 lžíce kakaa a pískový cukr smícháme. Přilejeme olej, vejce, štávu z kompotu, mixujeme.… více o Chalupnický perník
**Kuřecí prsa:** Maso lehce naklepeme pěstí. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku dle chuti. Necháme odležet.… více o Kuřecí prsa se zapékanými bramborami a balkánskými paprikami
Smichame vejce s cukrem, pridame mekke maslo s trochou vody. Pak pridame pomalu kakao, mouku, prasek do peciva a… více o Italská čokoládová bábovka