Tuniakové karbonátky so salsou

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • slunečnicový olej
    • 2
      lžíce petrželová nať čerstvá
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • pažitka čerstvá
    • 0,5
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks avokádo
    • 0,5
      lžička mletá paprika štiplavá
    • 450
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 1
      ks červená cibule
    • 0,5
      lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou mletou paprikou. Ak je zmes príliš riedka, pridáme viac múky.
  • Na panvici zohrejeme olej. Zo zmesi vytvarujeme karbonátky, ktoré vypražíme z oboch strán do zlatohneda.
  • Avokádo, cibuľu a paradajky nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, štipľavou mletou paprikou, šťavou z 1/2 citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.
  • Karbonátky z tuniaka podávame s pripravenou salsou.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: